Сериозен ръст на заплатите все пак се отчита в Русе – с

...
Сериозен ръст на заплатите все пак се отчита в Русе – с
Коментари Харесай

Русе отстъпва на Разград по размер на средната заплата

Сериозен растеж на заплатите въпреки всичко се регистрира в Русе – с 46 лв. по отношение на края на юни и междинната към този момент е 1420 лв.

Заплатите понижават в част от областите у нас през третото тримесечие на тази година макар упованията на служащите за индексация заради високата инфлация в страната. Това демонстрират последните данни на Националния статистически институт. Очаквано, най-висока остава междинната заплата в София – столица - 2390 лв.. 

На второ и трето място по заплати се подреждат София-област и Враца, където междинните заплати са надлежно 1618 и 1614 лв.. Интересното е, че в София-област междинната заплата понижава по отношение на предходното тримесечие.

Варна към този момент отстъпва на Стара Загора по хонорари, демонстрират още данните на Национален статистически институт. Средната заплата в морската столица към края на септември е 1572 лв., до момента в който в Стара Загора тя стига 1580 лв., като нараства с 32 лв. по отношение на края на юни, когато е била 1548 лв..

Сериозен растеж на заплатите се регистрира и в Русе – с 46 лв. по отношение на края на юни и междинната към този момент е 1420 лв.. 

Рекордьор по растеж на междинната заплата е Разград, който към този момент е на 8-о място, изпреварвайки огромни градове като Русе, Плевен и Бургас. За последното тримесечие междинната заплата там е повишена със 127 лв. и стига 1467 лв. при 1340 лв. в края на юни.

Общо за страната междинната брутна месечна работна заплата за юли 2022 година е 1750 лв., за август - 1693 лева и за септември - 1787 лв..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР